Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Bilirkişilik Daire Başkanlığı tarafından Bilirkişilik Temel Eğitimini verebilecek eğitim kuruluşu olarak yetkilendirilmiştir.

6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu kapsamında, "BİLİRKİŞİLİK YÖNETMELİĞİ" 03/08/2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanmış ve yürürlüğe girmiştir. Yönetmeliğin 30 uncu maddesi birinci fıkrasına göre; Bilirkişilik temel eğitimi, beş yıllık meslekî kıdem kazanmış kişiler tarafından alınan ve bilirkişilik faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili temel, teorik ve pratik bilgileri içeren eğitimi ifade eder.

Yönetmelik kapsamında Bilirkişilik Temel Eğitimi almayan kişiler Bilirkişilik başvurusunda bulunamazlar.

BİLİRKİŞİLİK YÖNETMELİĞİ için tıklayınız.

Temel eğitim, on sekiz saati teorik ve altı saati uygulamalı olmak üzere en az yirmi dört ders saatinden oluşur.

Teorik eğitim; yargılama hukukunun genel ilkeleri, bilirkişilik mevzuat hükümleri, bilirkişinin taşıması gereken nitelikler, bilirkişinin yetkileri ve yükümlülükleri, uyması gereken temel ve etik ilkeler, ispat faaliyeti ve bilirkişi incelemesinin usul ve esasları, teknik konu-hukuki konu ayrımına ilişkin usul ve esaslar ile rapor yazım usul ve tekniğini kapsar.

Uygulama eğitimi; Bilirkişi Bilgi Sisteminin kullanılması, katılımcıların bireysel veya heyet hâlinde sistematik teknikleri kullanma becerilerini geliştirmelerini sağlayacak örnek bir olaya ilişkin bilirkişi raporu düzenleme ile uygulama gözetimi faaliyetlerini içerir.

EĞİTİM İÇERİĞİ
BÖLÜM 1: YARGILAMA HUKUKUNA İLİŞKİN İLKELER ve İSPAT HUKUKUNA İLİŞKİN TEMEL KAVRAMLAR

• Giriş
  • Türk yargı teşkilatı
  • Yargısal faaliyet içinde yer alan süreler
  • Yargılama hukukuna ilişkin temel hak ve ilkeler

BÖLÜM 2: BİLİRKİŞİNİN NİTELİKLERİ, ÖDEVLERİ VE ETİK İLKELER

• Bilirkişinin Nitelikleri
  • Bilirkişiliğe Başvuru, Sicil ve Listeye Kayıt
  • Bilirkişinin Yetkileri ve Ödevleri ile Etik İlkeler
  • Bilirkişinin Denetimi ve Sorumluluğu

BÖLÜM 3: BİLİRKİŞİ İNCELEMESİ

• Bilirkişi İncelemesine Başvuru ve İnceleme Konusu
  • Bilirkişinin Görevlendirilmesi
  • Bilirkişi İncelemesinin Yapılması

BÖLÜM 4: RAPOR YAZIMI USUL VE ESASLARI

• Oy ve Görüşün Sunulması
  • Bilirkişi Raporunun Teslim Edilmesi ve Değerlendirilmesi

BÖLÜM 5: UYGULAMA

Temel eğitime katılmak zorunludur. Katılımcıların derslere devam durumunu gösteren çizelge düzenlenir ve derslerin 1/12'sine (2 ders saati) devam etmeyenlerin eğitim programıyla ilişiği kesilir. Bu kurala uymayan katılımcılara ücret iadesi yapılmayacak ve katılım belgesi verilemeyecektir.

Yeni eğitim grupları en kısa sürede açılacaktır.

Hızlandırılmış Grup, 1-5 Aralık 2017 tarihleri arasında haftaiçi saat 18.00'da başlamak üzere 4 saat, haftasonu saat:09.00'da başlamak üzere 6 saat olarak verilecektir.

1 Aralık Cuma,      Saat 18:00 - 22:00

2 Aralık Cumartesi Saat 09:00 - 15:00

3 Aralık Pazar       Saat 09:00 -15:00

4 Aralık Pazartesi  Saat 18:00 - 22:00

5 Aralık Salı          Saat 18:00 - 22:00

Haftaiçi Gündüz, 5-8 Aralık 2017 tarihleri arasında haftaiçi saat 09.00 - 15:00 arası olmak üzere günde 6 saat olarak verilecektir.

5 Aralık Salı                Saat 09:00 - 15:00

6 Aralık Çarşamba       Saat 09:00 - 15:00

7 Aralık Perşembe       Saat 09:00 -15:00

8 Aralık Cuma             Saat 09:00 - 15:00

Haftaiçi Akşam Grup, 5-9 Aralık 2017 tarihleri arasında haftaiçi saat 18.00'da başlamak üzere 4 saat, haftasonu saat:09.00'da başlamak üzere 6 saat olarak verilecektir.

5 Aralık Salı,           Saat 18:00 - 22:00

6 Aralık Çarşamba   Saat 18:00 - 22:00

3 Aralık Perşembe   Saat 18:00 - 22:00

4 Aralık Cuma         Saat 16:00 - 22:00

5 Aralık Cumartesi  Saat 09:00 - 15:00

Eğitime katılacaklardan kişi başı 900,00 TL (KDV dahil) katılım ücreti alınacaktır.

Gazi Üniversitesi personeli ve birinci derece yakınlarına 800,00 TL (KDV dahil)* katılım ücreti alınacaktır.

*İndirimli tutar için telefon, e-posta yoluyla yada bizzat gelerek GAZİSEM ile iletişime geçiniz.

En az 5 kişilik gruplara indirim için GAZİSEM ile iletişime geçiniz.

Yeterli kontenjan sağlanamadığı takdirde tarafınıza bilgi verilecektir.

Önemli Açıklama: Eğitime katılmak isteyen kursiyerler "odeme.gazi.edu.tr" üzerinden banka yada kredi kartlarına peşin olarak kart ile çevrimiçi ödemelerini yapabilirler. Ödeme yapmadan önce katılımcıların aşağıdaki başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir. Eğitime kaydın tamamlanabilmesi için eğitim ücretinin, eğitim başlama tarihine kadar yatırılarak kayıt kesinleştirilmelidir.

Banka/kredi kartı yoluyla ödemesi yapılmayan kayıtlar takip eden gün sonunda sistemden silinecektir.

Kayıt tamamlandıktan sonra odeme.gazi.edu.tr adresi üzerinden eğitim ödemenizi yapmanız gerekmektedir.

EĞİTİM BAŞVURU FORMU

Eğitim Başvuru Formu: Yukarıda yer alan bağlantıdan çevrimiçi başvuru yaptıktan sonra eğitime gelirken BAŞVURU FORMU doldurarak ıslak imzalı halini Merkezimize teslim ediniz.