SINAVIN ADI

Ptt Genel Müdürlüğü Şef Görevde Yükselme Sınavı

SINAV YERİ

Sınav, GAZİSEM’in koordinatörlüğünde Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi B Blok dersliklerinde yapılacaktır.

SINAV TARİHİ, GÜNÜ VE SAATİ

08 Haziran 2013 Cumartesi, Saat: 10.00

SINAV UYGULAMASI

• Sınav, tüm branşlar için 120 dakika sürecek olup tek oturum olarak uygulanacaktır.

• Sınava geç kalan adaylar sınavın ilk 30 dakikasından sonra hiçbir şekilde sınava alınmayacak ve sınavın başlamasını izleyen ilk 30 dakika ile sınav süresinin son 10 dakikası içinde adayların salondan çıkmasına izin verilmeyecektir.

• Merkez Teşkilatı ve Taşra Teşkilatı için ortak alan (1.bölüm) soruları aynı, mesleki alan (2.bölüm) soruları her grup için farklı sorulardan oluşacaktır.

• Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, doğru cevaplar dikkate alınarak 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaktır.

• Sınava giren bütün adaylar için puan hesaplamasında (Puan=(Doğru Sayısı/80)x100) formülü kullanılacak ve başarı puanı buna göre hesaplanacaktır.

• Sınav sonuçları ortak alan (1.bölüm) ve mesleki alana (2.bölüm) göre ayrı ayrı belirtilmek suretiyle hesaplanarak toplam puan ayrıca gösterilecektir. Sınav puanlarında herhangi bir yuvarlama yapılmayacaktır.

• Sınavda 80 (seksen) soruluk çoktan seçmeli (beş seçenekli) testlerden oluşan ve A-B şeklinde hazırlanacak olan soru kitapçıkları kullanılacaktır.

• Adaylar sınavda fotoğraflı personel kimlik kartı veya kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport) bulundurmak zorundadır, bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaklardır.

• Değerlendirme yapılırken yanlış cevaplar dikkate alınmayacak her soru eşit puan değerinde olacaktır. Sınavda çıkabilecek hatalı sorular iptal edilerek hatalı sorulara tekabül eden puanlar eşit şekilde diğer sorulara dağıtılacaktır. Ancak soruların yüzde beşinden fazlasının hatalı olması durumunda sınav iptal edilerek en kısa sürede yeni sınav yapılacaktır.

MERKEZ TEŞKİLATI ŞEF GÖREVDE YÜKSELME SINAV KONULARI VE SORU ADETLERİ

1.BÖLÜM (Ortak Alan)

SORU ADEDİ

A) T.C. Anayasası

B) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Ulusal Güvenlik

C) Devlet Teşkilatı ile ilgili mevzuat

5

Ç) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ve 22/01/1990 tarihli ve 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ilgili mevzuat

D) Türkçe Dilbilgisi ve Yazışma Kuralları

Faks: 0 312 216 16 76

Tlf: 0 312 509 56 73-74-75-76

Adres:
Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (İ.İ.B.F.Kampüsü) Muammer Yaşar Bostancı Cad. No:4 06500 Beşevler/ANKARA

Adres:

Şehit Teğmen Kalmaz Cad.

No:2   06101

Ulus / ANKARA

SINAV İTİRAZLARI

Adaylar sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını sonuçların adaylara tebliğinden itibaren 5 (beş) iş günü içerisinde Genel Müdürlüğe yazılı olarak yapacaklardır. Ayrıca sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.