Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Akreditasyonu kapsamında yetişkinlerle çalışan eğitimcilerin niteliklerinin geliştirilmesi amacı ile Macaristan’ın Budapeşte kentine bir hareketlilik gerçekleştirilmiştir.
16 Nisan 2024 | 16:09

Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Akreditasyonu kapsamında yetişkinlerle çalışan eğitimcilerin niteliklerinin geliştirilmesi amacı ile Macaristan’ın Budapeşte kentine bir hareketlilik gerçekleştirilmiştir. Hareketliliğin ilk gününde Budapeşte Kézművesipari Technikum eğitim kurumu ziyaret edilmiştir. Ziyarete proje koordinatörü olarak Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, konsorsiyum ortağı olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Gazi Üniversitesi ve Bartın Üniversitesi katılmıştır. Hareketliliğin ilk gününde Kézművesipari Technikum kurumunun müdürü Elnour Szilvester tarafından Macaristan'in yetişkin eğitimi sistemi ile kendi kurumlarında gerçekleştirilen eğitimlere ilişkin bilgiler verilmiştir. Kurumda diş teknikerliği, kuyumculuk ve fotoğrafçılık başta olmak üzere verilen eğitimlerden bahsedilerek belge geçerliliği, kursiyer profili, eğitimcilerin nitelikleri gibi konular üzerinde durulmuştur. Programın devamında kurum merkez direktörü Elek Csaba'nin katılımıyla iki ülke arasında yetişkin eğitimi uyumu ve yapılabilecek işbirliğine ilişkin görüş alışverişi yapılmıştır.

Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Akreditasyonu -1Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Akreditasyonu -1Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Akreditasyonu -1

 

background image