Proje Fikri Geliştirme ve İnovasyon Teknikleri Eğitimi
Programın Amacı
En az Lisans Mezunu düzeyindeki endüstrideki veya bilişim sektöründe ARGE projesi veya iş fikri geliştirmek isteyen kişilere iş fikri geliştirme aşamaları, patent okur yazarlığı, proje hazırlama ve sunum teknikleri konusunda eğitim vermek
Program Ders Saati
24 Saat (Haftada 3 gün ve Her ders 2 saat)
Eğitim Programı Ayrıntıları
Bilim Tarihi ve Temel Fizik Yasaları ve Örnek Problemler Zamanda Düşünme ve Ölçekleme, Çelişkiler ve Çözümleri Örnek Problemler Proje Geliştirmenin Destek ve Enerjisi Fizibilite Raporları Hazırlama ve Araştırma Teknikleri Örnek Problemler İş Fikri Geliştirme Teknikleri Patent Araştırma Paten Dosyası Hazırlama İş Paketleri ve Adam Ay Oranları Proje Bütçesi Hazırlama Proje Hazırlama ve Sunum Teknikleri |
Hedef Kitle
Yaş sınırı yoktur. En az bir lisans programını tamamlamış olmalıdır.
Katılımcıların Seçiminde Aranacak Ölçütler
Lise 1’i tamamlamış olmalı.
Hall Effect Sensörü, Oyuncak Robot kullanıcı tarafından satın alıncak
Eğitim Sonunda Hedeflenen Kazanımlar
Bu kursu alan ve başarı ile tamamlayan öğrenci bilim tarihini bilir, temel fizik kanunlarını bilir, olaylar ve fizik kanunları arasındaki bağlantıyı bilir, yeni iş fikirleri geliştirebilir, patent ve proje fikirleri geliştirebilir. Temel düzeyde fizibilite raporları hazırlayabilir, Proje teklifleri hazırlayabilir , patent dosyası hazırlayabilir. Patent araştırması yapabilir.
Değerlendirme Yöntem(ler)i:
Yüzyüze sınav , ödev , proje
Eğitime katılabilmek için öncelikle ön kayıt formu http://sem.gazi.edu.tr/basvuru doldurulmalıdır. Eğitimin açılabilmesi için belirlenen minimum katılımcı sayısına ulaşılması (15 -20 kişilik sınırlı kontenjan )gereklidir. Asıl kayıt için gerekli bilgiler ön kayıt sonrası e-posta adresinize gönderilecektir.
Katılım ve Başarı Sertifikası
Katılımcılara, uygulamalı sınav yapılacak olup , Merkez Müdürü tarafından imzalanmış, alınan kurs içeriğini gösterir “Başarı Sertifikası ” verilecektir. Sınavda başarısız olup eğitim süresinin en az %80’ine katılım sağlamış olan adaylara ise Katılım Sertifikası verilecektir.
Ödemeler:
6.000 TL Kdv dahildir.
Öğrenci : 5. 000 TL Kdv dahildir.
Gazi Üniversitesi Döner Sermaye İşletme Müdürlüğünün Halk Bankası Gazi Üniversitesi Şubesinde bulunan hesabına Şubelerden veya İnternet Bankacılığı aracılığıyla Havale, EFT, FAST şeklinde yapılabilir. Bankamatiklerden ödeme yapılamamaktadır.
HESAP BİLGİLERİ HALKBANK
ŞUBE NO: 1294
HESAP NO: 06000165
IBAN : TR59 0001 2001 2940 0006 0001 65
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.