EPALE Ulusal Çalıştayı 15-16 Şubat 2024 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirildi.
15 Şubat 2024 | 15:42

EPALE Ulusal Çalıştayı 15-16 Şubat 2024 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirildi.
Avrupa Komisyonu ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü sorumluluğunda yürütülen Electronic Platform for Adult Learning in Europe- Avrupa'da Yetişkin Eğitimi Elektronik Platformu (EPALE) Projesi'nin amacı; yetişkin eğitimi veren kurum ve kuruluşları uluslararası çevrim içi dijital bir platformda buluşturup bilgi, belge ve iyi örnek uygulamalarını birbirlerinden öğrenmelerini desteklemektir. 
Proje faaliyetleri kapsamında düzenlenen "EPALE Projesi Ulusal Çalıştayı"na; Proje yönetim ekibi, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü temsilcileri, il millî eğitim müdürlüklerinin Ar-Ge birimlerinde görevli EPALE temsilcileri, halk eğitimi merkezi yöneticileri ve eğiticileri ile Proje'nin bölge akademisyenleri katıldılar. 
Çalıştayın amacı, yedi bölgede yapılan kamp programlarında elde edilen sonuçların değerlendirilmesidir. "Hayat Boyu Öğrenmeye Erişim ve Farkındalık" temasının vurgulanacağı Çalıştay'ın ilk gününde; "2023 Dönemi EPALE Değerlendirmesi ve İstatistikleri" sunumunun ardından "Hayat Boyu Öğrenme Yoluyla Bireylerin Topluma ve Demokrasiye Dâhil Edilmesi", "Hayat Boyu Öğrenmede Dijital Dönüşüm", "Yönetici ve Eğiticilerin Hayat Boyu Öğrenme Dijital Algısı", "Hayat Boyu Öğrenmeye Katılımda Halk Eğitimi Merkezlerinin Rolü" gibi konularda grup çalışması yapılarak sorunlar ve çözüm önerileri belirlendi. İkinci günde ise "Raporlama" ve "Grup Sunumları" gerçekleştirildi.  İç Anadolu Bölgesi Çalışma Grubu’nda “Bireylerin Formal, Non-Formal ve İnformal Bağlamda Hayat Boyu Öğrenmeye Dahil edilmesi konusu Üniversitemiz Eğitim Fakültesi hocalarımızdan  Prof. Dr. Mehmet Akif OCAK moderatörlüğünde ele alındı.  Gazisem adına  Dr. Öğr. Üyesi  Şule  Yüksel Güngör çalıştaya katıldı. 

2023 Dönemi EPALE Değerlendirmesi ve İstatistikleri-22023 Dönemi EPALE Değerlendirmesi ve İstatistikleri-1

 EPALE (Electronic Platform for Adult Learning in Europe) Ulusal Çalıştayı-3

background image